Sta je to Craft brewing?

To je proizvodnja piva u malim, nezavisnim pivarama, po tradicionalnoj tehnologiji, upotrebom tradicionalnih sirovina. Dakle, po nepisanom pravilu, kraft pivare ne bi smele da u svojoj proivodnji koriste zamenske sirovine, aditive, konzervanse itd već samo ječmeni i pšenični slad, svež hmelj, pivski kvasac i vodu.

Brauhaus pivara se sastoji od komovnjaka-bistrenika (500l po uvarku), kazana za kuvanje piva i virpula. To je takozvani topli blok.

Hladni blok se sastoji od: hladnjaka, fermentora i kompresora za hlađenje piva (kapaciteta od oko 70 hekltolitara na mesečnom nivou).

Da bi pivo bilo vrhunskog kvaliteta, pored adekvatne opreme koristimo najkvalitetnije sirovine – isključivo ječmeni/pšenični slad, hmelj, pivski kvasac i naravno vodu. U procesu proizvodnje ne dodaju se nikakvi veštački aditivi, konzervansi, niti zamenske sirovine (ekstrakt hmelja, kukuruzna krupica i slično) Pivo se kuva gotovo svakodnevno.

Kako je topli blok je od gostiju pivnice odvojen samo staklenom pregradom, proizvodnja se odvija zapravo pred njihovim očima.

Grupne posete toplom i hladnom bloku potrebno je prethodno najaviti.


Vi znate kako se se pije.
Mi znamo kako se pravi.

Pogledaj snimak iz
Brauhaus proizvodnje